Årstider i Granshult är en daglig verksamhet för dig som tycker om djur och natur. Verksamheten drivs i privat regi på en gård utanför Bankeryd. Gemensamt tar vi hand om gården och dess djur och var och en får bidra utifrån sin förmåga. De dagliga sysslorna varierar med årstiderna och vi är ute större delen av dagen, året runt.

På gården finns hästar, kor, får, höns, katter, kaniner och en hund. De flesta av djuren är gamla lantraser. Hos oss får du lära dig mer om djurskötsel, t.ex om lamm och kycklingar, hur man kör häst, fårklippning m.m.

I gårdens orangeri och trädgård odlar vi och där tar vi även pauser i det gröna och njuter av hembakad fika. Vi har en hemtrevlig lokal med kök, där vi gör egna luncher, bakar bröd eller gör must av egna äpplen. Vi ägnar oss även åt snickeri, tovning, pyssel, naturvård m.m. En del av sysslorna görs på traditionellt vis, vi slår t.ex. vår äng med lie och hässjar höet.

Med Årstider vill vi erbjuda en meningsfull sysselsättning där alla som jobbar hos oss känner sig delaktiga och behövda. Vi vill att sysslorna ska vara varierade samtidigt som gårdens rutiner ska bidra till en struktur i vardagen samt att man får ta del av en social gemenskap hos oss.

Årstider tar även emot konferensgrupper samt skolbesök, där du kan få vara med och visa runt på gården.